Deze site gebruikt Javascript. Momenteel is het gebruik van Javascript met uw browser niet mogelijk. Om deze site te kunnen bekijken is het belangrijk dat uw browser Javascript kan gebruiken. Fair Trade

Fair Trade


Prachtig Bengaals handwerk gemaakt door vrouwen die zich verenigd hebben in een coöperatie.

Zij verdienen onze steun voor hun inzet en positieve levenshouding.

Het eerste contact

Tijdens hun eerste reis in oktober 2003 werden Lien en Joke benaderd door een verkoper van handwerk.
Hij had prachtig gehaakte engeltjes voor in de Kerstboom. Joke vond het een leuk idee om deze engeltjes op kerstochtend uit te laten delen door de kinderen in haar kerk.

Maar de man, Dino Halder, had nog meer in de aanbieding. Tafelkleden, in alle soorten en maten.
Soms geborduurd in schitterende kleuren en een andere keer prachtig "open borduurwerk". Daar de verkoop van tafellakens maar een beperkte doelgroep kent, heeft Joke bedacht om de dames dekbedovertrekken te laten maken.

De resultaten hiervan zijn zichtbaar op de fotopagina's.
Wij zijn enthousiast, u ook?.

Het allerbelangrijkst is echter de mogelijkheid voor deze vrouwen om met hun handwerk in het levensonderhoud te voorzien van zichzelf en hun gezin. Verkopen = eten!

Hoe kunt u ons steunen

Joke heeft tijdens haar tweede bezoek aan Bangladesh deze vrouwen opgezocht. Ze wonen op het platteland van Rajshahie en Dinasjpur en hebben een plekje in haar hart veroverd.

Door hun enthousiasme in combinatie met de vaak schrijnende familie omstandigheden verdienen ze onze steun in velerlei opzicht. Joke en Daniëlle staan op markten en braderieën om hun producten voor een eerlijke prijs te verkopen.

Maar ook via deze site kunt u de producten kopen. Maak uw keuze via de fotogalerijen in het menu.
U kunt ook uw eigen decoratie en kleur kiezen.

Graag verzorgen we een presentatie en het prachtige textiel aan u en uw groep.
Voor een afspraak bel: [telefoon] 070-3477620 of email JW Support.

PWDS

De vrouwen hebben zich verenigd in een coöperatie, de "Poorest Women Development Society" (PWDS) genaamd.
Er komt in een land als Bangladesh heel wat kijken bij deze hartverwarmende initiatieven. Het is allemaal niet zo efficiënt en eenvoudig te organiseren.

Maar de coördinator Dino Halder houdt vol en heeft intussen een vast verkooppunt in Nederland, nl. JW Support en via een medewerkster van de Italiaanse Ambassade gaan de zaken in Italië ook steeds beter.

De coördinator

Als leraar Engels en Bengaals is Dino Halder in staat om goed voor zijn vrouw en kind te zorgen. Maar hij voelde zich bevoorrecht en vond dat hij iets moest doen om de nood van zijn arme medemens te verminderen.

Hij had de mogelijkheid om dit in het dorp van de familie van zijn vrouw in praktijk te brengen. Kennelijk waren daar een aantal vrouwen die op een fantastische manier konden borduren en hij ging hen daarbij assisteren.

Hij koopt de stof en het borduurgaren en zorgt voor een mooi patroon (maar de vrouwen maken er ook net zo gemakkelijk wat anders van) en stuurt alles naar Rahsjahie. Regelmatig gaat hij zelf op bezoek en overlegt met Elisabeth, de lokale manager, over de voortgang en de wensen van de klanten (kopers).