Savar

Dutch Shalom Family for Children

In Savar, een dorp ca. 30 km van de hoofdstad Dhaka, wonen 25 kinderen in twee opvanghuizen.

 • een jongenshuis met
  10 jongeren van 7-21 jaar;
 • een meisjeshuis met
  15 meisjes van 8-18 jaar.

De kinderen hebben geen of maar één ouder.
De familie omstandigheden zijn zo slecht dat ze weggelopen zijn of dat hun familie een goed onderkomen voor hen zoekt, omdat ze zelf niet voor het kind kunnen zorgen.

25 Jongeren krijgen een bijdrage in hun schoolkosten. Zij wonen bij hun ouders of familie, maar die zijn te arm om hun schoolkosten te betalen. Of ze volgen een opleiding bijv. tot verpleegkundige, waarbij ze bij het opleidingsinstituut wonen.

Joke Wittekoek bezoekt het project regelmatig sinds ze een deel van het jaar in Bangladesh woont en werkt.
Tijdens deze bezoeken logeert ze altijd in het meisjeshuis. Ze genieten met elkaar van liedjes zingen en verhalen vertellen. Zij leren haar Bengaals en zij hen Engels en een beetje Nederlands.
Ze kennen het liedje “Papegaaitje leef je nog” en wensen elkaar “eet smakelijk”. Handen en gebaren zijn onmisbaar en geven de communicatie extra kleur. Maar er gaat niets boven een moederlijke welterustenkus …

Ze neemt zoveel mogelijk kleding voor de kinderen mee uit Nederland. Onze kwaliteit is stukken beter dan de Bengaalse kinderkleding. De Aziatische kinderen zijn wel veel smaller dan de uit de klei getrokken Nederlandse kindjes. Als u denkt geschikte kleding voor ons te hebben, graag even doorgeven.

Na jarenlange samenwerking met een Bengaalse dominee, hebben we in 2021 vanwege de geldstromen tussen Nederland en Bangladesh, een nieuwe structuur opgezet via de LEF for Life organisatie en daarmee een nieuwe naam JW Mayerkol gekregen.

Mayerkol betekent kindje bij mama op schoot: een veilige plek met veel liefde en aandacht. Dutch mom Joke Wittekoek is al jarenlang de spil van de opvang in Savar.

Om een kindertehuis te runnen is veel geld nodig voor de normale dagelijkse kosten. De grote organisaties hebben hier geen budget voor. Huizen bouwen, scholen of ziekenhuizen inrichten prima, maar geld voor het normale dagelijkse levensonderhoud, sorry!

Daarom doen wij een beroep op u, vaders en moeders, opa’s en oma’s in Nederland.
Wie helpt ons deze kinderen een dak boven te hoofd te geven, te voeden en naar school te laten gaan ?

JW Support steunt 50 kinderen in Savar en omstreken

Uw sponsoring is “symbolisch” en vertegenwoordigt een bijdrage aan de totale opvang. Uw donatie wordt gebruikt om deze kinderen te voorzien van de basisbehoeften in dit leven. Zonder uw hulp kunnen wij dit project niet continueren en juist deze kinderen hebben uw steun zo dringend nodig

 • voor € 40,- per maand kunt u een kind adopteren;
 • voor € 15,- koopt u een stel kippen;
 • voor € 10,- koopt u een dag rijst;
 • voor € 25,- geeft u JW Mayerkol één dag te eten
  (zonder vlees/vis of ei);
 • € 7,- per maand om een kind naar school te laten gaan.

Eigenlijk zijn we met alle bijdragen erg blij !

Contactgegevens

Contactgegevens

Social media