Historie

Hoe komt JW Support in Bangladesh terecht?

Met de kinderen in de Voorburgse Koningkerk gingen we sparen om de neef van “tante Lien” in het verre Bangladesh financieel te ondersteunen.
De neef was actief in de opvang van straatkinderen, vaak zonder ouders of met een ouder, die niet voor hen kon zorgen.
Ze kregen in het tehuis eten, kleding en mochten naar school. En dat laatste is enorm belangrijk om ooit de armoedegrens te kunnen overstijgen.

Tante Lien wilde heel graag op bezoek, maar durfde het in haar eentje niet aan. Geen nood, JW reist graag en is nieuwsgierig; deze twee ingrediënten waren voldoende om twee tickets te kopen en af te reizen naar Bangladesh. Daar aangekomen hebben we genoten van de warmte en gezelligheid die heersten in de opvanghuizen.

In korte tijd waren er drie jongenshuizen ( twee voor kinderen van 5-10 jaar en een voor jongens van 11-16 ), een meisjeshuis en een voor de opvang van 35 gehandicapte kinderen.
Totaal 150 kinderen, die een nieuw leven hadden gevonden en een betere toekomst tegemoet gingen dan vele van hun soortgenootjes.

Helaas liep het anders dan wij hadden gehoopt. Gelukkig is er voor 120 kinderen een goede oplossing gekomen. De gehandicapte kinderen wonen grotendeels in Mymensingh bij de L’Arche Foundation.

Anno 2020 hebben 30 jongeren onze Dutch Shalom Family for Children verlaten; soms waren de familiecondities dusdanig verbeterd dat ze hun verdere opleiding binnen de familie kring konden voortzetten en in andere gevallen zat de studie er op en zijn ze aan het werk gegaan.

Op bijgaande foto ziet u een gelukkig Rabbi, die 6 jaar in ons opvanghuis in Savar heeft gewoond, zijn opleiding afgerond, een leuke baan en nu getrouwd met één van zijn klasgenootjes van de middelbare school.

Onze huisvader Binoy heeft nog regelmatig contact met hem en geeft hem advies en steunt het jonge paar waar nodig.

 

Contactgegevens

Contactgegevens

Social media